Mechanikus kiegészítők

Toló és úszókapu alkatrészek, szettek, szárnyaskapu kiegészítők, állítható forgáspontok széles választékát kínáljuk, hazai és külföldi gyártók minőségi termékválasztékából raktárkészletről, vagy rövid szállítási határidővel.


Tolókapu kerekek, kiegészítők

A tolókapu esetén a kapunyílásban egy vezetősín kerül rögzítésre a betonozott talajra. A sín hossza a kapu szélességének kétszerese, hogy teljesen nyitott állapotában is – a kerítés mögött – a vezetősinen támaszkodhasson. A görgők a kapu alá, annak keretéhez vannak rögzítve. A görgők kialakítása a vezetősín profiljához illeszkedik. A tolókapu sín profilja lehet "O" "U" "V".

Úszókapu szettek, kiegészítők

Az úszókapu a tolókapu egy fajtája. Ennél a konstrukciónál nincs a talajszinten lefektetett sín. Az úszókapu a kapunyílás mellett kialakított, betonfoglalathoz rögzített görgőcsoportokon át „úszik”, az ehhez szükséges sín pedig az úszókapu aljára van hegesztve.

Az úszókapu előnyei:

Az úszókapu számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tolókapuhoz képest, hátránya azonban, hogy az úszókapu nyitásához nagyobb (hosszabb) hely szükséges. Az úszókapu teljes hossza a kapunyíláshoz képest mintegy 30-50%-kal hosszabb kell, hogy legyen – ez biztosítja, hogy ne szaladjon ki a helyéről, és zárt állapotban is meg tudják tartani a támasztógörgők.

Ahol a hely adottságai lehetővé teszik, ott mindenképp célszerű úszókapu beépítése mellett dönteni.

  • az úszókapu az időjárási körülményektől védett szerkezeti elemekkel rendelkezik, tartós, hosszú élettartamú konstrukció
  • úszókapu esetén nincsen talajszinten lefektetett sín, amiről leugorhatna a kerék, kavics, sár, vagy egyéb akadály esetén, és nem tud lefagyni.
  • az úszókapunál nem szükséges többméteres betonalapot készíteni a kapu alá.
  • úszókapu esetén nincs holttér a bejáratnál, mint a szárnyaskapu alkalmazásánál

Az úszókapu felépítése, szett tartalma:

Maga az úszókapu szett egy „C” sínből, felfutó kerékből, vezető görgőkből és opcionálisan támasztó görgőkből áll alapesetben. Nagyobb méretű (ipari) úszókapu esetén első-hátsó felfutó kerék alkalmazásával csökkenthető a támasztó görgőkre jutó terhelés.

Fentieken túl, az úszókapu felépítéséhez szükséges egy betonalap. Ennek mérete függ

  • az úszókapu súlyától
  • az úszókapu alkatrészeinek terhelhetőségtől
  • a kapunyílás hosszától
Szárnyas kapu vasalatok, kiegészítők

Az állítható kapu forgáspontok vagy más néven állítható kapupántok nagy előnye, hogy felszerelés után az állítócsavar segítségével tökéletesen beállítható a kapu pozíciója. A forgáspont egyik fele hegeszthető, vagy csavarkötéssel rögzíthető a kapu fix oszlopába, a forgáspont a kapuszárnyhoz rögzíthető. Ezután a kívánt módon beállítható a kapu az alsó és felső forgáspontok megfelelő állításával. A hagyományos kapuzsanéroknál többször tartósabb, családi házakon kívül akár közintézmények kapujára is szerelhető.

További információért és technikai megoldásokért forduljon irodánkhoz.