Sorompó

Automata sorompók

Sorompó rendszerek

sommer asb 5014a sorompo 4Napjainkban nemcsak a garázsokban, de ipari területeken, valamint beléptető rendszerként is széles körben elterjedt megoldás a sorompó, illetve sorompó rendszerek alkalmazása. Ideális megoldás az olyan közepes és a nagy forgalmú környezetben történő biztonságos és gyors áthaladás felügyeletére, mint a szállodák, bankok, bevásárló központok, de alkalmazható, társasházak, lakóparkok, vállalatok bejáratainál is. Megbízható megoldás olyan helyekre, ahol állandóan igény van a gépkocsi parkoló terület felügyeletére, szabad parkolók biztosítására azzal, hogy csak az arra jogosultak használhassák azokat. A sorompók nagyfokú ellenőrzést biztosítanak a ki/bejövő forgalom felett. Típustól függően és az illeszthető kiegészítőknek köszönhetően, a megrendelői igényekhez optimálisan a legjobb megoldás biztosítható.

Sorompók felépítése, változatai

A sorompó egyik fő eleme az áthaladást akadályozó sorompó rúd. A gyártók gyors sorompó esetén 3-4m -es, míg standard sorompó esetén általában 6m-es sorompó rudat alkalmaznak.

A 4m-nél hosszabb sorompó karokhoz tartóvilla szükséges, ez lehet fix, vagy a sorompó rúd végére erősített, mozgó kivitelű.

A sorompó terület védelmi funkciójának hatékonyságának növelésére, a személyi átjárás korlátozására a sorompó rúd aljára ún. szakáll is felszerelhető.

A sorompó rúd , alap esetben piros-fehér fényvisszaverő matricával van ellátva, azonban kiegészítő karvilágítással is megrendelhető – ennek révén messziről is látható a sorompó nyitott vagy zárt állapota.

Kapualjakban, parkolóházaknál, vagy egyéb helyeken, ahol magassági korlátozások vannak a felnyitott sorompóra, megoldás a csuklós sorompó kar. Ez a speciális sorompó kar, lecsukott állapotban úgy néz ki, mint a normál sorompó kar. Amikor a sorompó felnyílik, a sorompó kar a közepén lévő speciális csuklónak köszönhetően derékszögben megtörik, ezért a sorompó rúd csuklón túli része mindig vízszintesen marad. A csuklós sorompó ennek köszönhetően akár kisebb belmagasságú helyiségben is telepíthető.

A sorompók egyik legfontosabb kiegészítője a rácsukást gátló biztonsági berendezés. A széleskörben rendelhető kiegészítőknek köszönhetően, a telepítés helyszínéhez igazított legjobb megoldás választható. A sorompók vezérelhetősége lehet egyszerű nyomógombos kezelő, útburkolatban elhelyezett hurokérzékelő, különféle beléptetőrendszer, kiegészítve forgalom irányító lámpákkal, de akár mobiltelefonos vezérelhetőségű is. A legoptimálisabb megoldás megtalálásához számos kiegészítő lehetőség választható, a különféle felhasználói igények figyelemebe vételével.

További információért és technikai megoldásokért forduljon irodánkhoz.